znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Sedmáci se setkali s "Babičkou drsňačkou"

V pátek 1. března jsme prožili ve společnosti kultury, konkrétně se jednalo o divadelní představení „Babička drsňačka“, za kterým jsme vyjeli do divadla v Chebu. Tam jsme v minulosti jezdívali vcelku pravidelně, ale všudypřítomný covid tuto tradici bohužel narušil a já jsem moc rád, že se nám dnes na ni podařilo navázat. Byl jsem pln očekávání, protože chebští umělci mne nikdy v minulosti nezklamali, ba naopak z jejich pojetí divadla jsem byl vždy nadšen. A naštěstí tohoto trendu se podrželi i tentokrát.

Ale vezměme to pěkně popořadě. První hodinu jsme ještě společně se žáky strávili ve školních lavicích. Některé jedince jsme ani nepoznával, protože při výjezdu do Chebu věnovali zvláštní pozornost svému zevnějšku, to bylo patrné obzvláště na oblečení, kdy někteří chlapci oblékli košile, děvčata pak šaty a svůj outfit ještě podtrhla dávkou makeupu a všemožných dalších vizuálních vylepšení.

V devět hodin jsme nasedli do autobus, který nás během necelé půlhodiny dopravil před divadlo v Chebu. Zde jsme podstoupili obligátní focení a za pár minut jsme si již mohli hovět v pohodlných sedačkách. Čekalo nás asi dvouhodinové představení, které mělo převážně komediální ráz, ale nepostrádalo také zajímavé lidské poselství o mezigeneračních vztazích v rodině.

Ačkoliv divadlo nepatří mezi nejvyhledávanější zábavu našich teenagerů, chebští umělci dokáží svá představení nevtíravým a nepodbízivým způsobem přiblížit vkusu našich žáků, a tak si troufnu napsat, že většině se příběh o babičce, která se pro svého vnuka z nudné stařenky zapáchající kapustou stala lákavým parťákem a dobrodruhem, před nímž si nemůže být žádná klenotnice jistá, docela líbil.

Přitažlivost představení pro mladé podtrhly i neotřelé, moderní a komiksově laděné kulisy s rekvizitami, zajímavé světelné efekty a v neposlední řadě i hudební složka, které dominoval u žáků velmi populární rap.

Reakce většiny mých svěřenců se po skončení představení jevily jako vcelku pozitivní, a tak není vyloučeno, že divadlo zase někdy navštívíme.

                  Mgr. Aleš Plevka, tř. uč. 7. A

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy