znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* kuchařka/

   vedoucí

   kuchařka

* asistent pedagoga

* sociální asistent

Více informací zde.

7. A si to rozdala v pinčesu

V pátek 9. února jsme si pobyt v naší škole poněkud prodloužili. Tentokrát to ale vůbec nevadilo, neboť nás čekala jen a pouze čirá zábava, a navíc další týden i jarní prázdniny.

Rozhodli jsme se, že využijeme pingpongové stoly na hlavní chodbě a uspořádáme třídní turnaj. Ostatně mnoho žáků si z naší třídy chodí o velké přestávce rádo zahrát, a tak po několika týdnech bylo nasnadě poměřit síly a zjistit, komu téměř každodenní hraní nejvíce prospívá.

Do turnaje se zapojilo nakonec 15 žáků. Dva žáci dali přednost kartám a hře Prší, tři s námi „po škole“ zůstat nechtěli a dvěma to zhatila nemoc či rodinné důvody. Účastníci turnaje byli předem rozděleni do dvou skupin, kde se v zápasech, hraných na dva vítězné sety, utkali systémem každý s každým. Vítězové obou skupin si to následně rozdali v grandfinále o celkové prvenství. Mače pěkně odsýpaly, sem tam se objevily i pěkné výměny, ale na druhou stranu bylo znát, že někteří se s pingpongovou pálkou ještě příliš nekamarádí. Ale to nakonec nebylo to hlavní, protože cílem našeho setkání bylo prožít společně strávené chvíle jinak než jen učením, a to se myslím povedlo na výbornou. Přesto se sluší zmínit jméno vítěze našeho klání, respektive vítězky, protože právě tou se bez ztráty kytičky stala Káťa Majerová, která tak vytřela zrak všem ambiciózním chlapcům. Ve hře prší pak byla úspěšnější Terka Friedrichová, která Robíka Niklase přehrála v poměru 13:5. Obě dívky se mohly těšit ze sladké výhry, o kterou se však kamarádsky podělily s ostatními – bravo.

Od sportu jsme se přesunuli ke kultuře, když jsme ve třídě zhlédli nový film Wonka. Ten, coby nejžádanější vzešel z předchozí ankety. Jeho sledování v potemnělé třídě provázelo sice neustále šustění a chroupání nejrůznějších pochutin, kterými sportovci hojně doplňovali vydanou energii, ale jinak si myslím, že to byla skvělá volba, protože film nepostrádal humor, krásné kostýmy, zajímavý příběh a spoustu fantazie.

Jakmile filmový příběh uzavřely titulky, v rychlosti jsme poklidili třídu a po pěti společně prožitých hodinách jsme se do promáčeného pátečního večera vydali vstříc zaslouženému odpočinku v podobě nadcházejících jarních prázdnin. Myslím, že jsme strávili prima večer a že si ho zase někdy určitě zopakujeme.

t.u Mgr. Aleš Plevka

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy