znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* kuchařka/

   vedoucí

   kuchařka

* asistent pedagoga

* sociální asistent

Více informací zde.

Besídka

Po počátečních porodních bolestech, kdy to vypadalo na to, že letos sedmáci nemají náladu na nějaký zábavný program, se nakonec několik aktivnějších jedinců zmobilizovalo a na páteční dopoledne dne 22. prosince dalo dohromady docela prima náplň.

Jsem za to moc rád, protože koukat na vánoční filmy a při tom se futrovat cukrovím, to není zrovna to, co bych chtěl se svou třídou prožívat.

Některé aktivity byly totožné s těmi z minulého roku, ale většina z přítomných se při nich vcelku dobře bavila, tak proč ne. Naše sváteční setkání jsem zahájil krátkým přáním a vzpomínkou na spolužáky, kteří již několik týdnů zápolí se zákeřnými nemocemi, a nemohli tak bohužel být v poslední den školy v roce 2023 s námi.

Pak už si převzali režii dopoledne samotní žáci. Postupně odehráli několik kol obligátní židličkované, vyzkoušeli si znalosti v rozmanitém kvízu, zahráli si vánoční kufr, vyzkoušeli si několik vánočních tradic, sehráli hru městečko Palermo a na závěr si střihli vědomostní hru Riskuj. Průběžně se samozřejmě také dokrmovali oním cukrovím a dalšími pochutinami, které jim přišly více než vhod.

Ke slovu se dostalo také rozdávání dárků. Díky předchozímu rozlosování neodešel nikdo s prázdnou a nutno podotknout, že některé dárky byly vybrány velmi prakticky a s vtipem navrch.

Čtvrtou, poslední hodinu jsme strávili společně s ostatními žáky druhého stupně na hlavní chodbě, kde se nejprve zpívaly vánoční písně a koledy a poté se vše „zvrhlo“ ve spontánní a nevázanou tancovačku, při níž děcka spálila pořádnou porci z cukroví získaných kalorií.

Jsem moc rád, že i když se letošní náplň besídky nerodila úplně lehce, že se nakonec podařilo vše dát dohromady, za což chci těm aktivnějším lidičkám ze třídy moc poděkovat. Myslím, že jsme se docela pobavili. Po závěrečném zvonění a nezbytném úklidu třídy jsme se rozešli na necelé dva týdny domů, abychom se svými blízkými prožili nejkrásnější svátky v roce. Až se pospolu potkáme ve třídě příště, bude už na konci letopočtu namísto trojky čtyřka, tak ať je pro nás všechny tím číslem šťastným. Veselé Vánoce všem.

           Mgr. Aleš Plevka, tř. uč. 7. A

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy