znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Třídní výlet všemu navzdory

Našemu letošnímu výletu předcházelo několik peripetií, které nám jeho uskutečnění stále více komplikovaly. Tou poslední byl onen fakt, že na den, na kdy jsme měli náš výjezd naplánován, byl ředitel školy nucen z důvodu přerušení dodávky vody vyhlásit ředitelské volno. A tak u mnohých nastalo dilema, zda výlet nevyměnit za možnost prolenošit ono úterý 27. června pěkně v pohodlíčku domova. Nakonec ale musím naše šesťáky a sedmáky pochválit, poněvadž až na pouhé dvě výjimky stáli všichni pečlivě připraveni v dohodnutých 7:45 před budovou školy.

Naším cílem bylo město Cheb a jeho rekreační areál Krajinka na břehu řeky Ohře. V něm měli žáci podle dohodnutého plánu po tři hodiny naprosto libovolně sportovat. Někteří si přibalili s sebou koloběžky, jiní vzali za vděk fotbalovým či volejbalovým míčem. Počasí nám vcelku přálo, bylo polojasno a teplota se pohybovala okolo osmnácti stupňů, což se jevilo pro dané aktivity jako ideální.

Se zájemci jsme podnikli i dva malé fakultativní výlety. Jeden byl nasměrován do lesoparku za hrází přehrady a druhý posléze zamířil za prohlídkou na Chebský hrad. Povětšinu času si však děcka užívala volnosti a nutno poznamenat, že ji nikterak nezneužila. Myslím, že jsme prožili vcelku pohodové dopoledne.

Krátce před dvanáctou jsme se nalodili do autobusu, který nás přepravil do nákupního centra Dragoun. Právě tato část výletu se pro drtivou většinu přítomných stala absolutním a neoddiskutovatelným vrcholem. Nemalé kapesné mizelo z kapes žáků takřka rychlostí světla. Někteří si dopřáli pořádné občerstvení, především děvčata vzala útokem obchody s oblečením a další investovali své prostředky kupříkladu do projížďky dětským vláčkem či do souboje s automatem na plyšáky.

Po hodině a půl, kterou měli žáci pro nákupní mánii vyhrazenu, jim v peněženkách povětšinou zůstalo jen několik drobných mincí.

V půl druhé jsme se před autobusem prostřednictvím společné fotografie zvěčnili a po půl hodince jsme již z dopravního prostředku vystupovali před naší školou. Přestože jsme tentokráte nevyrazili nikterak daleko a program nebyl z nejakčnějších, myslím, že jsme společně strávili vcelku pohodový den.

Mgr. Aleš Plevka, třídní učitel 6.A

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy