znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Loutky kam se podíváš

V úterý 9. května byly završeny několikahodinové přípravy, kdy si žáci naší 6. A chystali krátké loutkové vystoupení. Tomu předcházela hodina v rámci literatury, kdy jsme si řekli něco o historii tohoto krásného odvětví umění, o druzích loutek a známých českých loutkářích.

Pak již měli žáci asi ve čtyřčlenných skupinách několikahodinový prostor pro to, aby si vymysleli či obměnili již existující příběh, vyrobili kulisy a loutky, namalovali plakát a secvičili asi pětiminutové představení. Je jasné, že každá skupina měla svého leadera, ale svou troškou do mlýna přispěl tentokráte opravdu každý.

Naštěstí se také všem vyhnuly pro den „D“, tedy toto úterý, veškeré nemoci a neduhy, a tak, pokud by někdo nezapomněl flashku, nebylo by nutné improvizovat vůbec. Ale i s touto patálií si skupina nakonec poradila se ctí.

No a my tak mohli během dnešní literární hodiny zhlédnout pět krátkých příběhů, v nichž kupříkladu Honza zabil draka nebo prasátko Peppa Pig prožilo velmi drsnou rodinnou tragédii.

Někteří novopečení loutkáři si se svým úkolem poradili lépe, jiní o chloupek hůře, ale pochvalu a samozřejmě i jedničku si dnes zasloužili úplně všichni. Jsem moc rád za to, jak k danému úkolu žáci přistoupili a také za to, že ačkoliv jsem tentokráte skupiny sestavoval sám, zvládli v nich vcelku dobře spolupracovat.

 

                                                                Mgr. Aleš Plevka, učitel ČJ

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy