znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Výchovy trochu jinak smiley

Nám "dospělákům" by se mohlo zdát, nebo to tak někdo i sám v dětství zažil, že výchovy jsou odpočinkové hodiny a nic moc se v nich neděje. U nás je ale opak pravdou. V okamžiku, kdy zazvoní na výtvarnou, hudební, pracovní nebo tělesnou výchovu, se kromě toho, co podle vzdělávacího plánu zvládnout musíme, rozjíždí náš smysl pro kreativitu a svými nápady doplňujeme běžnou výuku. Velmi často pracujeme na různých projektech na několika stanovištích, kde společnými silami rozvíjíme odsouhlasený nápad. Učíme se tím nejen to, jak si práci naplánovat, zorganizovat a dokončit, ale také to, jak si mezi sebou rozdělit jednotlivé dílčí činnosti, uvědomujeme si tím svoje silné a slabé stránky a v neposlední řadě trénujeme týmovou komunikaci a spolupráci.

Zvládli jsme to již několikrát: drátkování s Áďou, origami s Kamčou, bambulkování s Kiki a Laurou, zpěv v třídní kapele – úplně všichni, tanec s Dominikem, Kamčou a Katkou, stolní tenis ráno před vyučováním s Adamem, Stáňou, Nikem a Honzou a během přestávek všichni, zaplétání do vlasů pro holky i kluky a nebo také pletení na kumihimu kolečku nejen v hodinách, ale i o přestávkách třeba s Nikolasem.

Nerozhází nás ani tělesná výchova bez tělocvičny. Než nás počasí pustí na venkovní sportoviště, zvládáme vše v improvizované tělocvičně vedle naší třídy a nejen tam.

Snažíme se držet toho, že stačí hledat způsoby a nebrzdit se důvody yes.

                                                                               Romana Sitařová

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy