znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Mikulášská poprvé!

Neplánovaný trénink improvizace jsme zažili 5. prosince. Původně domluvená akce „Mikuláš pro přípravnou třídu“ by neproběhla, kdybychom nesebrali všechnu odvahu a nezkusili se výzvě postavit čelem. Ti, co měli dítka programem provázet, onemocněli a před námi tedy byla otázka, zda celou akci zrušit, nebo ji zkusit nějak zachránit. Představa, že bez přípravy textu a nácviku programu na sebe oblečeme kostýmy, vydáme se za přípravkou a zahrajeme jim mikulášské radovánky nás sice děsila, ale jak se říká – „odvážnému štěstí přeje“ a my šli našemu štěstí vstříc smiley!

                                                                                                                                                                                                                 Romana Sitařová

 

Naše spolužačka Kamča napsala smiley!

Dne 5. 12. jsme šli rozdat mikulášskou nadílku přípravné třídě. Bylo nás jen šest - 2 andělé Kateřina a Petra, 2 čerti Kamila a Nikola, 1 Mikuláš Lukáš a „SantoMikuláš“ Gustav. Měli jsme pro žáčky připravený balíček, ale jenom za nějakou pěknou básničku/písničku. Děti byly během roku velmi šikovné, ale některé měly také i něco v té kníže hříchu! Čerti už se těšili, že si aspoň někoho odnesou do pekla! Jedna holčička peklu utekla jen díky hodnému andělovi, který čerty přemluvil, aby jí dali ještě šanci do příštího roku smiley. Děti se čertů zdravě bály a vždy raději rychle běžely k andílkům. Čerti si do příštího roku ohlídají, že už děti umějí lépe uklízet a poslouchat babičky a rodiče.  Andílci je naopak chválili za to, že už umí pěkně kreslit, zpívat a jsou i v dalších činnostech šikovné. A to bylo to nejlepší! Odříkaná básnička se všem podařila a našim bytostem se moc líbila. Andělé si oddychli, že všechna dítka zůstala v bezpečí družinové třídy. Mikuláš svou „složitou“ roli soudce dobra a zla nakonec zvládl na výbornou.

Děti si na nás připravily kulišárnu, trošku nás totiž zarazilo, že po nás taky chtěly zazpívat nějakou písničku smiley. Moment překvapení jsme zvládli, rychle jsme se poradili a zazpívali klasiku - Mikuláš ztratil plášť…

Celou akci jsme si velmi užili. Udělali jsme si i nádhernou fotku před stromečkem, která se ovšem musela fotit dvakrát smiley a my se kvůli tomu museli vrátit z druhého patra zpět ven před školu, protože se to na první pokus tak trochu nepovedlo. Za naši snahu jsme mohli smlsnout nádherné vánoční lízátko a perníčky.

Těšíme se, až půjdeme příští rok znovu smiley!


                        

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy