znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

S rokem 2022 jsme se rozloučili třídní besídkou

Ani jsme se nenadáli a máme za sebou na druhém stupni bezmála čtyři měsíce společného soužití a to značí, že na dveře klepou tolik očekávané vánoční prázdniny. Na naší škole je tradicí, že poslední výukový den dostávají třídy „volno“, aby si žáci mohli užít těch několik hodin tak říkajíc po svém.

My se rozhodli, že dopoledne strávíme společně ve třídě a že se na nadcházející Vánoce svátečně naladíme prostřednictvím tradic a tematických her.

První hodina proběhla v mé režii, když jsem se žákům prostřednictvím skvěle napsaných příběhů snažil předat poselství, že o Vánocích by neměly být v hlavní roli pouze dárky a bohatá štědrovečerní tabule, ale především radost z toho, že můžeme nevšední sváteční chvíle v klidu a míru sdílet se svými nejbližšími.

Následovala hodina, během níž jsme rozkrajovali jablíčko, děvčata si hodila střevícem a nakonec jsme do lavoru vypustili skořápkovou flotilu. Krátce jsme si, byť jen slovem, připomněli i další tradice, které žáci se svými rodinami dodržují.

Průběžně docházelo také na ochutnávku cukroví, které si děcka přinesla a o které se s kamarády ráda podělila.

V průběhu času jsme absolvovali vánoční „kufr“, ve kterém měli vybraní jedinci za úkol uhodnout slova, která jim jejich spolužáci popisovali. Došlo i na poznávačku vánočních písní a lístečkovanou, v jejímž rámci se někdo proměnil v kapra, další v Grinche či vánoční stromeček. No a chybět nemohla ani léty prověřená a stále oblíbená židličkovaná.

Čas přestávek obzvláště děvčata využila i k tancování a fotografování. Zkrátka celé čtyři hodiny jsme si náramně užili. Tu poslední pak přišly ke slovu i dárky. Každý si odnesl nějakou drobnost ode mne i paní asistentky a návdavkem i nějaký dárek od spolužáka, přičemž zde se nám trochu negativně projevila aktuální respirační epidemie, když někteří žáci a potažmo i dárky, které měli přinést, bohužel nedorazili.

Chtěl bych znovu poděkovat všem, kteří program pro ostatní připravili, moc se jim vše povedlo. Poděkování míří i ke všem ostatním, protože se do všeho vcelku se zaujetím bez remcání zapojili. Závěrem nezbývá než všem popřát krásné svátky vánoční a pohodový vstup do nového roku. Tak tedy v roce 2023 na viděnou.

 

                                                     Mgr. Aleš Plevka, tř. uč. 6. A

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy