znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Píšeme dopis Ježíškovi

Už za pár dní tu máme prosinec. Nejočekávanější měsíc v roce, konečně přicházejí Vánoce. Již tuto neděli jsme zapálili první svíčku na adventním věnci. Ve škole si pro nás paní asistentka připravila prezentaci, kde nám ukázala, co advent znamená, jakou má historii a jak ho slavíme dnes. Dozvěděli jsme se například, že se advent slaví již od středověku, že v tomto období se dodržovalo 6 neděl (za císaře Karla Velikého a jeho otce Pipina III.), že nyní máme 4 adventní neděle (železnou, bronzovou, stříbrnou a zlatou) a že si advent krátíme otevíráním okének na adventním kalendáři, ve kterém na nás může čekat cokoliv - sladkost i hračka. 
Poté jsme v hodinách výtvarné a pracovní výchovy nejen vyrobili adventní kalendář, ale zároveň napsali dopis Ježíškovi. Dopisy jsme následně odevzdali na okno, aby si je Ježíšek mohl odnést a přečíst. Ježíšek si je opravdu odnesl, protože druhý den, když jsme přišli do školy, tam nebyly. 
Každý z nás má spoustu přání. Někdo si přeje nejnovější IPhone, jiný panenku, bačkory, aktovku do školy, autíčko či lego Harry Potter. Přestože přání máme každý jiné, jedno máme společné - moc se na vánoční svátky těšíme. 
 
 
                                               Mgr. Jarmila Janíková 
                                               Bc. Lucie Klarnerová
pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy