znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Mimoni v Praze smiley!

Asi největší akcí naší třídy v loňském roce byl výlet do hlavního města. Již tradičně jsme jeli hromadnou dopravou a někteří z nás zažili premiérové cestování pražským metrem i lanovkou na Petřín. Počasí nám přálo, možná až moc, celý den sice bylo kolem třiceti stupňů, ale nás po celé cestě provázel mimoňovský deštník smiley. Kdo měl zrovna roli průvodce, hrdě zvedl „mimoňáka“ a vedl celou výpravu ke stanovišti, které si ve škole připravil. Viděli jsme spoustu památek, trochu poznali historickou část Prahy, z rozhledny Petřín jsme si vše prohlédli z výšky, naučili jsme se cestovat po Praze a neztratit se, nafotili jsme spoustu vzpomínek a stihli jsme i dobroty a shopping. Celý den byl fajn, nálada byla pohodová a sice unaveni, ale spokojeni a v plném počtu, jsme se v pořádku vrátili domů!     

 

                                                                                         R.S.

 

Spolužáci „Bageťáci“ 7.A: Domča, Nikča, Standa, Lukáš, Adam, Laura napsali!

10. 6. Praha
Ráno v 8:00h. jsme vyrazili na dlouhý výlet do Prahy. Už jsme chtěli vyjet, ale na poslední chvíli nás doběhl Standa, který zaspal. Bohužel Nik zaspal také, ten výlet nestihl a celý výlet prospal. Na začátku jsme museli vyjít dlouhé schody, kde jsme podstoupili bezpečnostní prohlídku a prošli detektorem. Na prvním stanovišti byl výhled na celou Prahu. Prošli jsme kolem Chrámu sv. Víta, viděli jsme hradní stráž, Pražský hrad, vyjeli na Petřín a nakonec jsme došli na Karlův most, Staroměstské náměstí - Orloj a Václavák.

Mysleli jsme si, že Orloj bude větší a Chrám sv. Víta zase menší, ale i tak se nám to líbilo. Vyjeli jsme a někteří i vylezli na Petřín, kde byl nádherný výhled. Sešli jsme schody dolů a koupili si zmrzlinu, která byla velice dobrá. Také jsme navštívili zrcadlové bludiště, ale naštěstí jsme se neztratili…..
U Pražského hradu jsme viděli Hradní stráž a také jsme se potkali s jedním moc hodným pánem, který nám půjčil jeho meč, korunu a žezlo. Samozřejmě jsme si pořídili společnou fotku. Naše paní učitelka si oblékla plášť a vzala si vše co nám pán půjčil. Fotka byla se všemi doplňky mnohem hezčí a lidé kolem nás jsme pobavili a někteří si nás taky vyfotili. Na všechny tyto různé památky, které jsme za jeden den navštívili, jsme si připravili referát, a proto jsme o každém místě dozvěděli mnohem víc. Zážitkem byla i projížďka metrem a tramvají. Náš dlouhý výlet jsme zakončili našim oblíbeným „Mekáčem“ a taky jedním obchodem. Hodně jsme toho nachodili a celý výlet jsme si moc užili.

Památky, které jsme navštívili: Karlův most, Zlatá ulička, Pražský hrad, Petřín, Václavské náměstí a Staroměstské náměstí, Petřín, Chrám svatého Víta..

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy