znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Sportovní dětský den

Dne 3.6.2022 jsme s dětmi v rámci dětského dne vyrazili na areál Boden, kde jsme absolvovali skvělý sportovní den. Některé děti přijely na kolech, některé na koloběžkách a některé přišly po svých vlastních nohách. Na areál jsme všichni vyšli po 8. hodině ráno. Za pár desítek minut jsme dorazili k našemu cíli a den mohl začít.

Sportovní den jsme odstartovali společnou rozcvičkou, ve které jsme se protáhli od hlavy až k patě. Po rozcvičce následovala první soutěž v jízdě na kolech a koloběžkách, která byla dlouhá přibližně 2 kilometry. Děti první závod zvládly na jedničku a s velkou časovou rezervou.

Po krátkém odpočinku jsme si zahráli hru na „Slepou bábu.“ Děti byly rozdělené do dvojic, jeden z dvojice měl zavázané oči a v ruce košíček a druhý z dvojice byl tzv. navigátor. Jejich úkolem bylo, v co nejrychlejším intervalu, posbírat dva míčky, aniž by se jeden z nich dotkl kuželů, které byly rozprostřené po hrací ploše. U této hry jsme se všichni společně zasmáli a užili si spoustu legrace.

Třetí disciplínou byly hody kriketovými míčky do obručí. Přičemž každá obruč byla ohodnocena různým počtem bodů. Čím byla obruč dále, tím více bodů se dalo získat.

Následovala přestávka na občerstvení a odpočinek. Někteří si ve volném čase stihli opéct i buřty, díky p. učitelce M. Mokré, která opodál se svou třídou měla rozdělaný oheň a dovolila nám, abychom se k nim připojili. Po občerstvení a odpočinku se některé děti vydaly na work-outové hřiště, kde zkoušely různé cviky, někteří jezdili na kolech a koloběžkách, jiní odpočívali na dekách a hráli společenské hry.

Čtvrtou disciplínou byla opět jízda na kolech a koloběžkách. Únava už byla na některých dětech opravdu znát, ale i tak se nevzdaly a 2. dvoukilometrový závod zvládli opět všichni na výbornou.

Předposlední disciplínou byl závod ve dvojicích s míčky na lžících. Děti musely v co nejrychlejším čase oběhnout kužely, aniž by jim míček spadl. Pokud míček spadl na zem, musel se dotyčný vrátit na začátek a vyjít od startu znovu.

Poslední disciplínou byla přetahovaná, ve které si děti poměřily své silové schopnosti.

Čas utíkal jako voda a blížil se konec našeho překrásného dne. Seřadili jsme se, děti dostaly za své sportovní výkony malou sladkou pozornost a vydali jsme se na cestu do školy.

Před školou jsme si společně všichni spolu sedli a sdělili jsme si výsledky a vítěze jednotlivých soutěží. Pro tři nejlepší byla připravena cena v podobě knihy. Dále jsme si vyhlásili dva největší odvážlivce a společně jsme se shodli na třech největších sportovcích naší třídy.

Největším sportovcem se stala Sofie Chumlenová, Emma Straková a Michal Dobrý. Největším odvážlivcem byl Matěj Riedl, který během sportovního dne najezdil na kole nejvíce kilometrů a cenu získala i Klára Štěpánková za skvělý výkon na bruslích.

Pro ostatní sportovce byly připravené balónky, které jsou dle mého názoru symbolem dětí a dětských dnů.

Celý den byl krásný. Moc jsme si ho všichni užili.

Doufám, že i dětem se líbilo a byly nadšené.

 

                                Mgr. Iveta Kaciašvili

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy