znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Pašijový týden

 Také my v 1.B jsme si řekli, co to znamená Pašijový týden. Je to týden, který začíná poslední neděli před Velikonocemi a končí následující neděli na Boží hod velikonoční. Každému dni se přiřazuje název podle toho, jaká se k němu váže tradice.
       Modré pondělí - podle tradice by se v tento den nemělo pracovat, Šedivé nebo Žluté úterý - které dostalo název podle počasí, které zrovna v ten den panovalo, Škaredá nebo Sazemetná středa - podle tradice vymetaní komínů, v tento den by se lidé neměli mračit, aby se pak nemračili každou středu celý rok, Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílá sobota. V tyto dny jsme se také i my oblékli barevně.
      V hodině ČJ jsme si poprvé vyzkoušeli tzv. běhací čtení s tématem Velikonoc. Děti četly jednotlivé věty a hledaly k nim správné obrázky s písmeny do tajenky. V hod. PV jsme vytvořili Velikonoční přání, které si děti poslední den před prázdninami odnesly domů.
      Velké poděkování patří naší Aničce Běhounkové, která donesla do třídy větvičky a velikonočni vajíčka, která vlastnoručně vyrobila. A my jsme si tak mohli třídu ještě více vyzdobit.
Přeji všem krásné Velikonoce.
 
                                                  Mgr. Monika Kabatová 
pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy