znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Skupinový projekt - šikana a kyberšikana

V naší třídě jsme dobrý kolektiv a umíme spolupracovat. Přesně to jsme dokázali i nyní, když si pro nás naši spolužáci Dominik, Kačenka, Kristýnka a Kamilka připravili skupinový referát na téma šikana a kyberšikana. V hodinách výchovy ke zdraví jsme se bavili o tom, co je dobré a co špatné. Čtveřici našich spolužáků napadlo udělat společný projekt a část víkendu věnovali jeho přípravě. Zjistili si důležité informace, našli obrázky, videa a nakonec vše podrobněji sepsali a pečlivě připravili. Téma šikany a kyberšikany je v dnešní době velmi diskutované a je i každodenní realitou mnoha lidí po celém světě. Díky zajímavému povídání spolužáků jsme se toho spoustu důležitého dozvěděli, například co je to stalking, jak snadné je ukrást něčí identitu či jak se zachovat, když se staneme obětí nebo budeme přímými svědky šikany. Po výkladu a zhlédnutí tematických videí proběhla také diskuze, kam jsme byli téměř všichni vtaženi a mohli jsme se zamýšlet nad problematikou těchto témat a přemýšlet, jak tomu zabránit. 
Na závěr hodiny jsme si zodpovězením připravených otázek ještě jednou vše shrnuli a zopakovali, prohlédli jsme si vytvořené plakáty, na kterých byly znázorněny případy šikany v mnoha podobách a zároveň na nich bylo napsáno, o jaký typ tohoto chování se jedná. 
Pro všechny z nás to bylo přínosné. Prezentující si připomněli pravidla prezentování a vyzkoušeli si, jak náročné je takový projekt vytvořit a my posluchači jsme se dozvěděli mnoho nových informací i zajímavostí a určitě si budeme dávat pozor, aby se takové věci neděly nikomu z nás. 
 
Mgr. Romana Sitařová a Lucie Klarnerová
pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy