znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Trio sedmáků se vydalo po šipkách do tmy

Na mou nabídku, že se pasuji do role doprovodu na tradiční akci DDM, pro ty žáky, kteří nemají možnost, aby je v pátek večer doprovodili rodiče, nakonec reflektovala trojice žáků.

S Radkem, Pepčou a Táňou, kteří dodali podepsaný lístek, jsme si dali sraz o osmé večerní hodině, v pátek 5. Října před budovou DDM. Všichni tři řádně dorazili vybaveni baterkou, a tak jsme se po krátké instruktáži mohli několik minut po odstartování hry vydat na trať.

Les byl plný dalších skupinek, které po okruhu postupovaly v obou směrech. Celá obchůzka nám trvala asi hodinu. Trojic sedmáků pečlivě pátrala po stromech a v podrostu po šipkách, které na sobě měly napsáno číslo a písmeno. Každý úlovek byl svědomitě zaznamenán do hrací karty. Cestou jsme také potkali několik spolužáků, kteří se na cestu vydali s rodiči či příbuznými.

Když jsme opustili les a vrátili se znovu na asfaltovou cestu, zjistili jsme, že několik málo písmenek nám uniklo, neboť se jim podařilo ukrýt ve tmě. Nejednalo se však o fatální problém, neboť si je bylo možné vcelku dobře domyslet. Vyluštěná tajenka nás nabádala, ať se vrátíme k DDM, kde si máme převzít odměnu. To jsme také rádi udělali. Děti se mohly těšit z několika sladkostí a mne tento výšlap bude připomínat hrneček s logem DDM Habartov.

Radka, Pepu a Táničku za týden ještě čeká další akce. O něco méně zábavnější, ale o to více užitečná, neboť se jedná o podzimní brigádu nazývanou již léta SOS jezero.

                                                                Mgr. Aleš Plevka, tř.uč. VII.A

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy