znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Spaní ve škole

Dlouhodobé přání dětí se vyplnilo, a nakonec mě děti přemluvily, abychom společně přespali ve škole. Dne 16.12.2022 jsme se tedy všichni společně sešli a užili si skvělý večer.

Náš spací den začal přibližně kolem 17. hodiny odpoledne. Děti si nejprve odnesly všechny věci do třídy. Poté jsme se společně občerstvili. Protože jedna naše žákyně měla tento týden narozeniny, dostali jsme od rodičů Emičky Strakové tři velké výborné pizzy, po kterých se ihned „zaprášilo“ a za které bychom chtěli mamince i tatínkovi moc poděkovat.

Po občerstvení jsme se oblékli a vydali se na společnou večerní procházku. Venku sice mrzlo, ale ani mráz nás neodradil. Došli jsme na náměstí, kde jsme se podívali na vánoční stromeček, Betlém a další ozdobené stromky. Povídali jsme si o Vánocích, o vánočních zvycích a zazpívali jsme si vánoční koledy. Zpět do školy jsme nespěchali. Venku jsme ještě zůstaly a společně si zahráli hru: Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum. Poté jsme ještě navštívili místní prolézačky a pak se vydali společně zpět do školy, kde jsme měli připravený náročný, ale zábavný program.

V rámci probíraného učiva (demokracie) jsem se rozhodla, že si s dětmi zkusíme zahrát na „opravdové volby“. Děti měly za domácí úkol připravit si své vlastní politické strany, které jsme pak posléze volili. Musím děti velmi pochválit, protože jejich práce byla opravdu povedená.

Děti jsem rozdělila do dvou skupin. První skupina byla volební komise, která měla vše, co potřebovala- spoustu občerstvení. smiley Druhou skupinu tvořili voliči, kteří přicházeli po jednom k volební komisi, kde museli předložit své občanské průkazy (ty jsme vyráběli ve škole) a prokázat svou identitu. Potom šli za plentu, kde si vybrali politickou stranu, které dají hlas (každá strana měla své číslo) a poté hodili hlasovací lístek do hlasovací urny, která byla zapečetěna podpisy všech žáků IV. A. Když odvolili všichni voliči z první skupiny, děti se vzájemně vyměnily. Po odvolení i druhé skupiny jsme všichni společně čekali až uplyne čas stanovený k volbám (u nás to bylo v 19:30 hod.) a společně jsme pak otevřeli urnu a vyhlásili vítěze voleb. Na prvním místě se umístila Izabela Putyrová, na místě druhém Jakub Prouza a třetí místo patřilo Emě Strakové. Tito 3 žáci získali za své vítězství den „NAVLÁDY“ ve škole, který se uskutečnil 20.12.2022.

Po volbách jsme si všichni společně zahráli na schovávanou po celém pavilonu B. Pikalo se po 2, v kabinetu paní učitelky. Během této hry jsme se všichni opravdu nasmáli a užili si spoustu legrace. Protože děti byly pak rozdováděné, hru jsme ukončili, sedli si do lavic a hráli další zábavnou hru: Šibenici.

Po této hře jsme se všichni společně navečeřeli a šli se převléknout na plánovanou „diskotéku“. Zde bych chtěla pochválit především děvčata, protože jejich večerní šaty byly opravdu překrásné. Společně jsme si zazpívali, zatančili a zaskotačili. Po diskotéce už následovala večerní hygiena a převlékání do pyžámek. Pustili jsme si pohádku a pomalu (byla přesně půl noc) jsme se chystali jít spát. smiley

Spaní ve škole se nám velmi povedlo. Já byla z dětí nadšená. Děti byly úžasné a troufnu si říci, že i ony byly z této akce opravdu nadšené. V letních měsících plánujeme tuto akci ještě jednou zopakovat. smiley

 

                              Mgr. Iveta Kaciašvili - třídní učitelka

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy