znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Tonda Obal

V úterý 11. října jsme měli vzácnou návštěvu. Přijeli za námi pracovníci projektu "Tonda obal", kteří nám udělali přednášku o tom, jak správně třídit odpady, co se s vyhozeným odpadem děje, i jaké všechny popelnice máme a na co přesně slouží.
Do učebny výtvarné výchovy na druhém stupni jsme se vydali krátce po svačince. Moc jsme se těšili. Nejprve jsme se dozvěděli, proč se odpady třídí, jak se třídí, jak se recyklují a také to, že z recyklovaných věcí se dělají věci nové (například knihy, sešity, a jiné). 
Poté jsme si ukázali veškeré popelnice různých barev (žlutou, modrou, zelenou, červenou nebo hnědou) a pověděli si, co do každé z nich patří. Mohli jsme si to dokonce vyzkoušet. Každý z nás dostal jednu věc a měl za úkol ji vhodit do správného odpadu. Někdo měl starou rezavou konev, jiný baterie, keramickou vázu, kelímek od jogurtu nebo lahev od šamponu. Dostávali jsme spoustu otázek, na které jsme rádi a správně odpovídali. Společnými silami jsme na vše přišli, získali mnoho nových vědomostí a nyní určitě budeme třídit častěji a navíc správně, což je velmi důležité. Na závěr jsme dostali krásnou záložku, která nám bude sloužit nejen v knize, ale také jako výborná pomůcka v různých školních předmětech.
 
                                Mgr. Jarmila Janíková 
                                Bc. Lucie Klarnerová
pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy