znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Nakupování

Protože jsme v matematice téměř již na konci plánovaného učiva a času do prázdnin zbývá ještě mnoho, rozhodla jsem se, že každý pátek věnuji hodinu matematiky „něčemu“ zábavnému a potřebnému.

Tentokrát jsme se učili finanční gramotnosti. Děti nejprve dostaly letáky z jednotlivých obchodních řetězců a měly si je prolistovat, prostudovat a podívat se na ceny jednotlivého zbožní. Další hodinu byly děti rozdělené do tří skupin, kdy jedna skupina dostala za úkol snídani, druhá oběd a třetí večeři.

Úkol zněl jasně. Děti „dostaly“ určitou imaginární částku peněz, za kterou „musely“ nakoupit na snídani (2000 Kč), oběd (4000 Kč) a večeři (3000 Kč) pro celou naši třídu, tedy pro 20 lidí. Během týdne se musely shodnout, co vlastně pro všechny připraví tak, aby jim finanční obnos stačil.

Ve skupinkách vypracovávaly společný projekt, který obsahoval: nadpis, druh jídla, seznam potřebného zboží, ceny a obrázky. V rámci projektu si děti vyzkoušely i práci s kalkulačkou. Projekt se dětem velmi líbil a myslím si, že se každé skupině velmi povedl.

                                Mgr. Iveta Kaciašvili

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy