znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Exkurze do CEVOH Černošín

V úterý 19.4.2022 ráno se vydala celá naše třída 6.B na exkurzi do Černošína. Přijel pro nás malinký autobus, vešli jsme se tam přesně. Cesta byla celkem dlouhá, trvala asi hodinu. Pouštěli jsme si písničky a povídali si.

Po příjezdu si nás vyzvedl pan Pacola a zavedl nás do zasedací místnosti, kde byla nejprve přestávka na svačinu.

Potom jsme měli přednášku o odpadech, jejich třídění a recyklaci. Dozvěděli jsme se například, co je to vlastně odpad, proč je třeba odpad třídit, jak a z čeho se vyrábí sklo, papír, plast a co se vyrábí z recyklovaných surovin. Viděli jsme i spoustu ukázek a nakonec krátký film.

Po přednášce jsme šli ven, podívat se, jak vypadá třídírna, vytříděný odpad v balících, skládka. Nejhorší to bylo v hale, kde se balíkují plasty. Byl tam strašný smrad a také potkani.

Pan Pacola nám řekl, že toto centrum funguje přes 27 let, skládka je dlouhá více než 250 m, je na ní přes 7000 tun smíšeného odpadu. Není to jen kopec, ale sahá do hloubky 5 m pod zem. Na části je již zarostlá trávou.

Cestou zpátky k hlavní budově si celá naše třída stoupla na váhu. Dohromady vážíme 1130 kg. Shodli jsme se, že průměrná váha (přibližně 56 kg) by nám všem vyhovovala.

Během dne jsme se dozvěděli zajímavé informace, důležité pro každého, kdo chce chránit naši přírodu. Většina z nás si exkurzi užila, a protože jsme byli hodní, můžeme se těšit, že zase někam společně vyjedeme.

                                                                                                                    

                                                                                      Žáci 6.B

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy