znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Halloween

Jak již všichni víme 31.10. se slaví Halloween. I když je to svátek, který se slaví především v USA a ve Velké Británii, jistým způsobem se dostává i do našich krajin a děti jej začínají mít rády čím dál tím víc. Ani třída III. A nezůstala pozadu a tento svátek si ve škole oslavila.

Děti přišly již ráno do školy v kostýmech. Kostýmy měly opravdu krásné a propracované. Sešla se nám ve třídě skupinka čarodějů, čarodějnic, dýní a kostlivců. První dvě hodiny děti vyráběly duchy, netopýry a čarodějnice k našemu tématu, které perfektně dotvořili a dozdobili nádhernou atmosféru v naší třídě. Další dvě hodiny byly věnovány jednotlivým úkolům, které děti plnily ve dvojicích jak ve třídě, tak i po chodbách celého prvního stupně. Každý si na začátku této hry vybral své strašidýlko, kterého se pak týkala většina připravených úkolů. Děti si v „halloweenském duchu“ procvičily své znalosti z českého jazyka a matematiky. Vyzkoušely si orientaci v textu, odpovídaly na otázky, popisovaly své strašidlo, a hlavně se dozvěděly, co to vlastně Halloween je, odkud pochází a jaké jsou zvyky a tradice, které se v tento svátek dodržují.

Po splnění všech úkolů musely jít děti za paní učitelkou, která překontrolovala správnost jednotlivých úkolů a děti pak dostaly dárek v podobě malých balíčků a pití, které svým vzhledem připomínalo krev. U katedry paní učitelky bylo pro naše strašidla připraveno i malé občerstvení v podobě malých hrobečků od Emmy Strakové, mumií od Jessicy Hrabalové a sušenkových prstů od p. učitelky.

Poslední hodinu jsme věnovali Halloweenu v anglickém jazyce. Děti se naučily základní a nejdůležitější slovíčka, která jsou s touto tradicí spojená a zahrály jsme si společně hru „Trick or treat“, která se dětem velice líbila a u které jsme zažily spoustu srandy a zábavy.

 

                                                        Mgr. Iveta Kaciašvili

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy