znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Škola hrou

Součástí výuky českého jazyka ve třetí třídě je i slohová část popis RECEPTU. Děti měly nejprve za úkol přinést recept na své oblíbené jídlo. A tak mě napadlo, proč nespojit příjemné s užitečným.

Ze všech receptů si děti vybraly celkem tři druhy pomazánek (vajíčková, tuňáková, česneková), u kterých jsme se rozhodli, že si je společně zkusíme ve škole „uvařit“.

Děti byly rozdělené celkem do tří skupin a každá skupinka si vybrala jeden druh pomazánky. V rámci těchto skupinek jsme si rozdělili, kdo přinese, jaké suroviny, pečivo, a i potřebné nádobí. Musím děti velmi pochválit, protože byly opravdu spolehlivé a nikdo na nic nezapomněl. Přišel náš kulinářský den, který jsme si všichni velice užili. Děti pracovaly na jednotlivých pomazánkách opravdu zcela samy, jen pod naším dozorem. Samy si drtily vajíčka, krájely cibuli, promačkávaly česnek, přidávaly jednotlivé ingredience, solily a i pepřily. Kdo chtěl, mohl si zkusit nakrájet i pečivo.

Na dva velké tácy měly pak děti namazat na nakrájené pečivo své jednotlivé pomazánky a pak teprve postupně ochutnávat. Jenže… pomazánky jim tak chutnaly, že se ani jeden tác nestihl celý „namazat“ a po pomazánkách se jen zaprášilo.

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy