znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

Dodatečný 

zápis do

1. třídy se koná 16. dubna 2024 v době
14.00 - 16.00.

 

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Hodina plná minerálů

 Vyučování v tomto školním roce nás baví čím dál víc. Obzvláště, když se dozvíme tolik nového a zajímavého jako v poslední hodině přírodovědy. Začali jsme probírat minerály. Na tuto hodinu jsme se všichni moc těšili. Paní učitelka nám na úvod vysvětlila, co bychom si vlastně pod pojmem minerály měli představit, na jaké části je dělíme a kde je naleziště magnezitu v Čechách.

 Paní asistentka nám přinesla ukázat své vlastní minerály, některé přírodní, některé opracované, mezi nimi nechyběla marocká drúza křišťálu, drúza ametystu, opracovaný opalit a růženín, přírodní křišťál, peříčkový achát, achátový plátek fialového odstínu a také pouštní růži. 

 Adélka se o minerály zajímá delší dobu, a tak mohla také představit své kameny a minerály, mezi které patří přírodní růženín, akvamarín, acháty, železo, kočičí zlato a žula. Za její aktivitu jí náleží veliká pochvala.

Dokonce jsme si mohli všechny minerály pořádně na vlastní oči prohlédnout a osahat. Některé nám vzaly dech svou krásou, která se doslova skrývá uvnitř. Zde můžeme využít přísloví: "Nesuď knihu podle obalu," protože i když na první pohled se může zdát kamínek ošklivý, uvnitř se může skrývat překvapení v podobě krystalků.

Hodina některé z nás natolik zaujala, že se budeme snažit v příštích dnech pátrat ve svém okolí po podobných nálezech. První výpravu do přírody jsme si dohodli hned po hodině přírodovědy.

 

Mgr. Jarmila Janíková a Lucie Klarnerová

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy