znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

18. 4. 2024 v 16.30

TŘÍDNÍ SCHŮZKY

(dle informací třídních učitelů)

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

DOPRAVNÍ DEN VE IV.A

V týdnu před prázdinami 25.6. se třída 4. A zůčastila dopravní výchovy.

První část dopravního dne probíhal fornmou přednášky, kdy nám paní policistka povídala o dodržování praviděl při jízdě na kole. Co vše musí obsahovat výbava na kolo, jak být správně nasazená helma nebo kam patří jaká odrazka. Prohlédli jsme si jsme si značky a řekli si co každá znamená. Paní policistka se ptala na otázky a my odpovídali co jsme se naučili z jejího vypravování. Na závěr přednášky jsme shlídli několik videí, rozločili se a poděkovli paní policistce a nakonec ještě dostali malý dárečk v podobě reflexního pásku.

Další částí našeho dne byl test znalostí. Test obsahoval dva listy a skládal se ze dvou částí. První část byla poznávačka značek a druhá část kroužkovací test. Jelikož bylo nádherné počasí nezůstavali jsme zavření v Domě dětí a mládeže a test jsme si šli napsat ven. Posadili jsme se do kroužku  a ve všech sil se snažili co nejlépe odpovědět na všechny otázky.

Poslední částí byla samotní jízda. Přestože jsme se dozvídali o bezpečnosti jízdy na kole, naším dopravním ppostředem byla silniční a teréní koloběžka. Nejprve jsem si projeli trať a vyzkoušeli jízdu na kolobězce. Poté začala pravá zkouška. Naším úkolem bylo projet slalom mezi kužely, aiž by jsme se dotkli jediného uželu, dokolečka objet dvě mety a naší trať uzavírala úzka cesta, kterou jsme museli projet aniž by jsme vybočili. Posledním úkolem byla jízda na rochlost, kdy jsem museli objet trať co možná nejrychleji a nespadnout.

Celý doprvní den jsme si moc užili a těšíme se na další podobnou akci.

                                                                                           Šárka Hlušičková

 

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy