znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

Dodatečný 

zápis do

1. třídy se koná 16. dubna 2024 v době
14.00 - 16.00.

 

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Školní výlet 4. tříd

   Dne 13.6.2011 jsme společně s dětmi podnikli tajemnou výpravu do tajgy. Navštívili jsme překrásnou rezervaci, která se jmenuje „Kladská“. Své jméno získala podle dřívějšího splavování klád, které  v této oblasti probíhalo.

    Prohlídka rezervace byla s výkladem odbornice z Mariánských Lázní. Děti si nejdříve poslechly něco málo z historie Kladské, jak se do těchto míst dostaly překrásné roubené domy, proč zde rostou nepůvodní zlaté smrky a červený buk.  Také dostaly možnost vyzkoušet si zdejší sluneční hodiny, zalovit si v rybníku a hledat vodní živočichy. Naše výprava pokračovala po dřevěných chodnících, které se vinou celým rašeliništěm. Cestou jsme viděli zdejší rybník, také borovici, která je nemocná tzv. „čarověníkem“. Hledali jsme názvy zvířátek a vcítili jsme se do role malířů, kteří malovali pouze tím, co příroda nabídla ( šišky, bahno, mech, tráva atd). Děti jsou velmi šikovní malíři, za naše výtvory by se nemusela stydět ani ta nejlepší galerie.

Naši výpravu jsme završili soutěží. Děti byly rozděleny na dvě družstva. Soutěž spočívala ve správných odpovědích na záludné otázky paní průvodkyně,  které se týkaly naší výpravy.  

                                                                  Alena Baníková, tř. učitelka IV.A

Výlet na Kladskou

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy