znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

Dodatečný 

zápis do

1. třídy se koná 16. dubna 2024 v době
14.00 - 16.00.

 

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

Dravci přiletěli z Rabí na naši základní školu

V pondělí 24. září zažili naši žáci tzv. „setkání třetího druhu“. Nešlo sice o mimozemšťany, ale potkat se na několikacentimetrovou vzdálenost s majestátním orlem mořským, to člověk jistě také nezažije každý den.

S ohledem na nepřízeň počasí, museli postupně žáci prvního a následně i druhého stupně vzít za vděk přehlídkou pouze v tělocvičně. I pro samotné ptáky to bylo poněkud komplikovanější, ale díky pečlivému výcviku sokolníka Milana Zaleše, který se k nám se svými dravci vrátil s odstupem několika let, zvládli vše bez újmy na zdraví u sebe i přítomných.

Během asi hodinu trvajícího vystoupení si měli žáci možnost nejen užít pohled na vzduchem plachtící ptáky, ale navíc se i dozvěděli mnoho zajímavostí z jejich života. Někteří z nich pak oblékli speciální rukavici a mohli si vyzkoušet bezprostřední kontakt s výrem či rarohem.

Myslím, že z blízkého setkání s dravci, ke kterému ve volné přírodě dojít takřka jistě nemůže, si všichni odnesli nevšední zážitek a možná i postoj, který je stále nutné připomínat a tím je, že je více než žádoucí tuto divokou přírodu chránit a pečovat o ni, neboť je nenahraditelná a navíc i krásná.

                                                                      Mgr. Aleš Plevka, třídní učitel VII. A

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy