znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Výlet do Zooparku v Chomutově

Léto se nezadržitelně blíží, a protože jsou děti myšlenkami již na prázdninách, rozhodly jsme se jim jeden den bez učení dopřát na školním výletě. Na konci každého školního roku absolvují třídy školní výlety. Nám do oka padl ZOO park v nedaleko vzdáleném Chomutově, a tak jsme ve čtvrtek, 31.5.2018, vyrazili společně s celou 1.A, moc hezkým autobusem. Cesta tam byla sice zdlouhavá, ale nakonec jsme všichni natěšení dorazili do našeho cíle. Počasí nám toho dne nebývale přálo. Sluníčko svítilo a byl krásný, teplý jarní den. Abychom nabrali síly, nejprve jsme se nasvačili a následně se vydali na cestu k Safari expresu, který jsme měli objednaný na desátou hodinu. Cestou jsme si stačili prohlédnout například medvědy, kteří ovšem v době naší návštěvy hrdě vyspávali a nás si vůbec nevšímali. Dětem se ale prohlídka moc líbila. Následně jsme zahlédli pár druhů ptactva a dorazili k již zmíněnému Safari Expresu. Můžeme říci, že ten měl u dětí největší úspěch.

Vzhledem k tomu, že pár dní před naším výletem v Chomutově vytrvale pršelo a cesty byly podmáčené, nemohli jsme jet přes obvyklou trasu. Pan průvodce nás vzal druhou stranou, a tak jsme měli možnost podívat se do vesničky skanzen Stará ves. Tam jsme si prohlédli, jak žili naši předci před mnoha lety. Viděli jsme různé nástroje, čím se dělala mouka, jakými nástroji se sklízelo obilí, apod. Nejvíce se nám líbil mlýn, do kterého jsme se měli možnost také podívat. Poté jsme se vrátili zpět do ZOO parku. Měli jsme velké štěstí, jelikož jsme v jedenáct hodin dopoledne stihli krmení tuleňů. Čas utíkal jako voda a my se museli pomaloučku vypravovat k autobusu, který na nás netrpělivě čekal.

Cesta zpátky utekla mnohem rychleji, než cesta tam, takže jsme byli co nevidět doma. Z dětí šel někdo do družiny, další do DDM, pro některé si přišli rodiče. Hlavní je, že jsme všichni v pořádku a načerpáni dojmy a zážitky dorazili domů.

Výlet jsme si všichni užili a už se nemůžeme dočkat příštího roku. Kampak asi zavítáme?

                                                   Michaela Hurtová, Lucie Klarnerová

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy