znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

2. a 3. dubna 2024

13.00 - 17.00

zápis do

1. třídy

*****************

28. 3. - 1. 4. velikonoční prázdniny

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

  • sociální asistent
  • školní psycholog

Více informací zde.

S kalendářním rokem 2017 jsme se rozloučili třídní besídkou

Více jak tři hodiny jsme společně strávili povětšinou při dobré zábavě. Až na jednoho žáka byli přítomni všichni, a tak naše třída byla pořádně zaplněna. Lavice tak musely ustoupit ke zdi a my se sesedli do velkého kruhu.

První hodinu jsme strávili vyprávěním o Vánocích, sdělováním přání, došlo i na několik vánočních tradic (lodičky, rozkrajování jablka či zpěv koled) a nesmělo chybět ani rozdávání dárků. Na každého se dostalo, protože si třída vše dopředu připravila a nic neponechala náhodě. Pod stromečkem ve svátečně vyzdobené třídě tak bylo takřka přeplněno a mnozí k němu zamířili i opakovaně. Myslím, že každý si tak prožil takovou první malou předvánoční radost.

Na části prázdných lavic se záhy také objevilo cukroví a další pochutiny, takže během jednotlivých přestávek a v pauzách mezi hrami bylo co mlsat, což všichni vítali s nemalým nadšením a na konci dne nám toho už moc nezbylo a to je dobře.

Další dvě hodiny jsme prožili společným hraním her. Evoluce a obzvláště pak hra-kolečka, křížky, trojúhelníčky a křížky, vyvolávaly nemalé salvy smíchu a další velmi hlasité projevy, ale v tento den bylo leccos povoleno. K nadcházejícím svátkům neodmyslitelně náleží i pohádky, a tak jsme si jejich znalost osvěžili prostřednictvím malého testíku a krásných pohádkových písniček.

Až na jednu hru, která se příliš nepovedla, a dokonce někoho bohužel i rozesmutnila, jsme se jinak bavili báječně. Na posledních dvacet minut jsme zamířili na centrální chodbu, kde se sešel celý druhý stupeň, aby si společně zazpíval několik koled a vánočních písní.

Poté již nám nezbývalo nic jiného, než dát do pořádku naší třídu, naposledy si popřát hezké svátky, rozloučit se a spěchat domů chystat vše potřebné, aby i ty letošní Vánoce byly krásné tak, jak mají být. Snad každý z nás během těch jedenácti prázdninových dnů zažije spoustu důvodů k úsměvům, protože úsměv má velkou moc a blahodárný účinek na nás i naše okolí, ať nás tedy provází i nadcházející rok 2018.

                                                                      Mgr. Aleš Plevka, tř.uč. VI. A

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy