znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

18. 4. 2024 v 16.30

TŘÍDNÍ SCHŮZKY

(dle informací třídních učitelů)

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Příběhy z vyjmenovaných slov

V hodinách českého jazyka se celý měsíc listopad zabýváme vyjmenovanými slovy po B. Už umíme říct základní řadu, umíme se v této řadě pohybovat - více které slovo je před nebo za daným vyjmenovaným slovem. Nyní si už zkoušíme doplňovat správné i/y do slov, sousloví i do vět. Jsme na začátku, ale tréninkem nám to půjde všem od ruky.

V hodinách čtení a psaní jsme si vyzkoušeli ve skupinách vytvořit příběh z vyjmenovaných slov po B. Ze šesti skupin se třem povedly krásné příběhy. Posuďte sami:

1. Příběh

Jmenuji se Zbyšek. Chodím do školy a maminka mi říká, že jsem bystrý. Máme byt v Přibyslavi. V Přibyslavi žije mnoho obyvatel. Byli jsme na býčích zápasech. A rozhodli jsme se, že si koupíme na náš malý statek dobytek - třeba kobylu, prase a slepice. Bydlíme v rodinném domě. Koupili jsme si nový nábytek. Máme psa - jmenuje se Babyka a máme kocoura Zbyňka. Pes a kocour mají společný příbytek. Máme obyčej, že v létě sbíráme byliny do čaje.

                                    Vytvořili: Maruška, Nikolka Z., Max a Gusta

 

2. Příběh

Postavili jsme si nový příbytek pro kobylu. Koupili jsme si dům, ve kterém bydlíme. Přivezli nám nový nábytek. Máme na statku nového býka, máme tam mnoho dobytku.Obyvatelem statku je i hlemýžď. Já mám tetu v Přibyslavi. Byl jsem na zahradě a tam jsem stanovatl. Moje teta má nový byt. Ráda sbírá byliny. Moje kamarádka je bystrá. Dodržujeme vánoční obyčej neboli zvyk - je to, že rozkrájíme jablko v období Vánoc.

                                   Vytvořili: Terezka M., Zuzka, Sebík a Adam

 

3.Příběh

V městě Přibyslav máme byt a chováme býky. Já bydlím na ranči. Máme na ranči nábytek. Jsem bystrý na zvířata. Na ranči máme i kobylu. Chci být farmářem. Můj táta je obyvatel. Máme taky i jiný dobytek - třeba prase. Máme rádi obyčeje.Zvířata mají příbytek. Bydlíme blízko bylin.

                                   Vytvořili: Kristýnka, Blanka, Jakub V. a Martin Č.

 

V příštích hodinách si vyzkoušíme napsat příběhy i po ostatních vyjmenovaných slov. Už se těšíme....

                                                               žáci III.A

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy