znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

18. 4. 2024 v 16.30

TŘÍDNÍ SCHŮZKY

(dle informací třídních učitelů)

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* učitel 1. stupně

* učitel 2. stupně

* sociální asistent

* školní psycholog

Více informací zde.

Exkurze do Prahy

Je pondělí ráno 25. září a naše třída V. A vyráží na vlastivědnou exkurzi do Prahy. Sešli jsme se na autobusovém nádraží okolo šesté hodiny. Do Prahy a zpět naše třída jela žlutým autobusem.

Cestou jsme sledovali filmy, poslouchali hudbu nebo hráli hry a pochutnávali si na teplých nápojích. Pro některé z nás už touto jízdou začalo dobrodružství. Pochválila nás i slečna stevardka, že jsme byli v autobuse hodní.

Největší dobrodružství nás však čekalo v Praze, kde jsme vystoupili na centrálním autobusovém nádraží. Po té jsme se museli metrem a tramvají přepravit k lanové dráze na Petřín, abychom si vyšlápli 299 schodů a rozhlédli se, jak je naše hlavní město krásné. Viděli jsme Hradčany, Vyšehrad, Národní divadlo.  Když jsme se pokochali pohledem na Prahu, seběhli schody, zamířili jsme do zrcadlového bludiště. Bylo to moc legrační. 

A teď hurá na Pražský hrad a do katedrály sv. Víta. Cestou si prohlížíme hladovou zeď, kterou nechal postavit Karel IV. Slyšíme z dálky zvonkohru na Loretánském náměstí, obdivujeme Černínský palác dnešní sídlo ministerstva zahraničí a budíme pozornost u zahraničních turistů, kteří si nás fotí. Všichni jsme měli na sobě rozlišovací dresy, abychom se neztratili v tom množství turistů.

Před Pražským hradem uděláme společné foto a už se ocitáme na první nádvoří. Obdivujeme gotickou stavbu katedrály a vcházíme dovnitř, kde na nás dýchne zvláštní atmosféra.

Ještě musíme stihnout procházku po Karlově mostě a Staroměstské náměstí.  Vydáváme se po starých zámeckých schodech na Mikulášské náměstí a Karlův most, ale už nás začínají bolet nohy. Na Karlově mostě se musíme rozdělit do skupinek a hlídat se navzájem nebo se ztratíme.  Obdivovali jsme stánky se suvenýry, muzikanty a jiné kejklíře.  Ještě musíme dojít na Staroměstské náměstí. Jenom je škoda, že se Orloj opravuje a nestihli jsme ho v celou hodinu.

Konečně chvilka odpočinku. Někteří z nás si koupili trdelník nebo suvenýr. Tady naše cesta po Praze končí. Teď už nás čeká jenom cesta zpět metrem na Florenc a pak opět žluťáskem do Sokolova. Moc se nám v Praze líbilo, jenom kdybychom nemuseli tolik chodit J.                    žáci V. A                                                                                                                                                                                                                                                                                  

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy